Hvad skal du vælge?

De fleste kender det. Skal det være rødgran eller nordmannsgran eller måske noget helt andet? Det er næsten et religionsspørgsmål hos mange familier, boligforeninger eller virksomheder. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, og hvilket træ, der holder bedst, så får du her et par tips til, hvordan du skiller fårene fra julebukken.

Der er ingen tvivl om at nordmannsgran er det træ der holder nålene bedst indendøre. Her skal vi naturligvis ikke glemme nobilis gran, som enkelte steder også anvendes som juletræ pga den spordiske grensætning og utrolig flotte blågrønne farve i nålene. Detb er dog de færreste producenter der dyrker nobilis til andet end pyntegrønt.

Som det afspejler sig af priserne er en rødgran væsentlig hurtigere, nemmere og mindre omkostningstung at fremdrive, hvorimod nordmannsgran tager næsten dobbelt tid at fremdrive.

Typisk vælger man rødgran hvis det er træer der skal stå udenfor, eller hvis træet kun skal have begrænset holdbarhed, som feks til enkelt arrangementer filmoptageler eller foto sessions. Rødgran træer kan naturligvis også vælges, hvis det for den enkelte er ”et rigtigt gammeldags juletræ”


Brug for hjælp, så kontakt Carsten

profil footer2

Carsten Lynge

Telefon: +45 70 70 25 95
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Eller, lad os kontakte dig...