Om juletræsproduktion

For Familien Lynge Nielsen, startede salget af juletræer med at indkøbe træer fra større og mindre producenter, hvilket udgjorde alt salg indtil Hanne & Flemming Lynge Nielsen købte ejendommen ved Hillerød i 1972 og begyndte egen produktion. Senere købet Carsten Lynge en ejendom og fortsatte parallelt en produktion, der i dag udgør samlet ca 50 tdr land, inklusive en plantage i Ølsted som har været i produktion i ca 25 år.

Hvis du ønsker at vide lidt mere om juletræsproduktion og lønsomhed, har vi nedenstående lånt en artikel fra Skov- og Naturstyrelsen (Skov info nr. 9), hvor der indgående forklares om trusler og muligheder omkring juletræsdyrkning:

Om_juletraesproduktion.pdf (6.0 M)

Nedenstående har vi tillige samlet lidt info der måske kan gøre dig klogere på de forskellige fagudtryk:

Normannsgran
Abies nordmanniana som i daglig tale kaldes Nordmannsgran eller ædelgran juletræ er det foretrukne juletræ i Danmark og resten af Europa, når træet skal være indendørs. Populariteten grunder i at et nordmann juletræ holder nålene længere tid end mange andre sorter. Joken går på at et juletræ i nordmann arten holder helt til næste år.
Langt de fleste juletræer i Danmark skal pynte indenfor og gerne længere end blot i julen. Derfor vælges denne ædelgran sort som juletræ. Der er naturligvis også traditioner forbundet med juletræet og er man rigtig traditionsbunden og tænker på ”Peters Jul” er det rigtige juletræ hverken af plast eller et nordmannsgran, men et rødgran juletræ.

Rødgran juletræer
Et rødgran juletræ er det træ som mange forbinder med et gammeldags juletræ. Rødgran træet, som på latin hedder Picea abies, kendes ved lidt mindre og langt mere stikkende nåle end ædelgran og nordmannsgran. Rødgrantræet er billigere at fremavle, da det vokser hurtigere end de fleste ædelgransorter. Dog er det ikke så godt til at holde på nålene indendørs, hvorfor de fleste vælger den lidt dyrere ædelgransort.
Lynge Nielsen juletræer har i mange år (flere generationer) leveret træer til store udendørs pladser, rådhuspladser og torve. Disse træer er i langt de fleste tilfælde store rødgrantræer, som i øvrigt bliver kørt med kranbiler og tilbydes at blive opstillet når kranen alligevel har fat i træet.

Granguirlander
Granguirlander anvendes primært til julepynt omkring vinduer eller hen over gader og stræder, samt i butikscentre. Guirlander er også populære uden for sæsonen, hvor de anvendes som æresport ved familiære højtideligheder. Lynge Nielsen har altid håndbundet guirlanden uanset længden, da dette giver en flot tæt granguirlande. Man laver typisk granguirlander af nordmannsgran, da denne gransort falder godt til i guirlanden og giver et usædvanligt flot spil, da bagside og forside på grannet differentierer lidt i farverner. Vi laver standard 10 meter og 20 meters længder, som lagerføres i sæsonen, men kan også tilbyde specielle mål, mod forudbestilling af granguirlanden. Som noget nyt i 2018 har vi forsøgt os med nedfrysning af guirlander, så vi kan levere hele året. Kunden skal dog være opmærksonm på at guirlanden kun holder ganske få dage i sommervarmen. Køb dine granguirlander billigt og i en god kvalitet hos Lynge Nielsen Juletræer.

Adventskranse
En adventskrans er mange forskellige ting, men de fleste forbinde nok en adventskrans med en halmkrans spunden med nobilis spidser. Nobilis gran er den gransort der typisk anvendes til at binde en adventskrans af, men da Lynge Nielsen Juletræer binder disse i hånden kan såvel grantype som størrelse naturligvis varieres i forhold til forventelige standarder.
En typisk adventskrans er fra ca 25cm til ca 60cm i udvendige mål.

Fyrtoppe
Pyntegrønt omhandler mange forskellige slags gran og stedsegrønt, men fyrtoppe som typisk købes i 5 eller 10 kg fyrbundter, har altid være populært til vinterpyntning i krukker, altankasser og i øvrigt på kirkegårde. Bjergfyr som er den mest kendte og anvendte type er kendt ved at den er meget mørkegrøn og busket, med lange nåle. Bjergfyr hedder på latin Pinus mugo. En anden kendt og berømt fyrslægt er silkefyr, som også anvendes til dekoration i krukker. Silkefyr er mere slasket end bjergfyr og fylder ikke så meget. Silkefyr som på latin har navnet Pinus peuce, kan også købes på bestilling hos Lynge Nielsen Juletræer i sæsonen.

Pyntegrønt Nordmanngran
Nordmannsgran i bundter kan fås i mange kvaliteter. Lynge Nielsen Juletræer, har flere steder hvor der klippes nordmannsgran og vælger kun at sælge den bedste kvalitet af nordmannsgran klip, da vi gerne skulle bevare de kunder som har handlet hos os i generationer.
Nordmannsgran som på latin hedder Abies nordmanniana er en meget populær gran til pyntning, da den er i ædelgran familien og bevarer nålene væsentlig længere end f.eks. rødgran, hvorfor nordmannsgran også er den mest velegnede gransort til anvendelse inde for, sammen med nobilis gran.

Pyntegrønt Nobilis
Lynge Nielsen Juletræer har flere steder hvor der klippes nobilis og er meget opmærksom på at farven holder den flotte standard, som det forventes af en blålig nobilis gran. Nobilis pyntegrønt anvendes i stor stil til at binde adventskranse, men også som pynt i juledekorationer og som enkeltgrene i landets kirker eller butikker.
Nobilis gran, som på latin hedder Abies Procera, adskiller sig fra nordmannsgran ved at være mere blålig i farven og i øvrigt have langt mere stive grene og stikkende nåle end nordmannsgran.
Pyntegrønt købes typisk i 10 kg bundter hos engrosleddet og sælges videre i detailleddet som enkelt nobils grene eller delt i 1 eller 2 kg nobilis bundter (håndbuketter). Køb din nobilis pyntegrønt hos Lynge Nielsen juletræer som leverer god kvalitet til billige priser.

 


Brug for hjælp, så kontakt Carsten

profil footer2

Carsten Lynge

Telefon: +45 70 70 25 95
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Eller, lad os kontakte dig...